Blog premiat

duminică, 2 aprilie 2017

Dragostea nu musca!

   
     Dragostea- un cuvant care poate  fi confundat doar de cei care  inteleg prin dragoste un soi de pasiune pe care o fac pentru cineva si care expira exact cand ti-e  lumea mai draga sau supravietuieste  acolo unde cei doi ii dau prioritate.Unii spun: -  iubirea te ridica, iubirea te coboara, da!!! ajungi  sa fii chiar centrul universului pentru acea persoana, nu poti ascunde acest lucru, devi o alta persoana cand  simti ca cineva e in stare sa faca orice pentru tine,  simti ca plutesti de fericire, dar, te coboara cand pasiunea trece...mda! la inceput este extraordinar, pentru ca pasiunea e foc de paie pe cand cu dragostea e taman invers, incepe timid dar creste pe masura ce vezi  daruirea celuilalt,  sacrificiile pe care e  in stare sa le faca pentru tine, pe cand   in pasiune nimeni nu face ceva iesit din comun, e un fel de troc -  iti dau ca-mi dai si cam atat!
       Pentru mine dragostea e un mod de viata, e modul meu de a "calatorii "prin viata pentru ca atunci cand oferi dragoste primesti dragoste, iar dragostea nu are unitate de masura, nu are contraidicatii, nu expira atunci cand e oferita sincer, nu te costa,  nu te saraceste, dimpotriva te simti mai bogat! Cand spui cuiva te iubesc, oferi tot ce ai bun  si la randul ei si cealalta persoana raspunde pe masura, totul functioneaza la capacitate maxima! Nu suntem zeite si nici zei...suntem oameni si  tocmai de aceea a iubi e virtutea de a intelege si defectele celuilalt, de a le accepta, dar din pacate e greu sa le acceptam pe ale noastre, iar ca sa le acceptam pe ale celorlalti nu mai dispunem de energie si abandonam....de parca ar fi un meniu la fast-food, il aruncam ca devine greu de digerat! Lasati miturile cu Feti-Frumosi si Ilene Cosanzene, alea sunt doar in povesti, nu intrati in apatie si indolenta asteptand un miracol! Miracolul e in voi, muscati din viata asa cum meritati fiecare, bucurati-va de ea, nu traiti din amintiri, cine traieste din amintiri e un om imbatrinit, nu va fie frica, dragostea nu musca, nu va impietriti sufletele, dragostea e alegerea liber consimtita intre doua  entitati diferite de a deveni "unul "singur cu bunele si cu relele celuilalt!!
     Sa fiti iubiti si fericiti!!!

2 comentarii:

  1. Dragostea, dacă e pentru cineva nepotrivit caracterului tău, mai mult doare, decât face bine. Trebuie o educație în acest sens, nu numai din familie, ci și la școală.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubim pentru ca suntem vii, avem suflete, vibram!Iubirea? Ce am fi noi fara iubire? Cum ar fi viata noastra fara iubire??? Fara sa simtim fiorii inegalabili inconfundabili si minunati ai iubirii? Cum sa trecem prin viata fara sa simtim in tinerete adolescenta si maturitate sentimentul frumos numit iubire?! Iubirea apare treptat, se naste si isi face simtita prezenta aducand cu ea magie, fiori, plutire, respect, intelepciune, sentimente deloc usor de ascuns!Iubirea se simte si se exprima in cele mai variate feluri! Iubire e atunci cand te bucuri alaturi de iubitul tau cand ii vezi bucuria in privire!Iubire e atunci cand pe celelalt I'll doare si tu vrei sa ii iei durerea sa o simti in locul lui!Iubire e atunci cand iti vine sa iei cerul in brate si sa atingi stelele cu persoana iubita lasand totul si nimic sa te atinga! Daca nu am avea iubire in suflet am fi goi, pustii, neimpliniti!Vorba ta Olguis, miracolul e in noi, dragostea nu e clișeu, dragostea nu o ai în viața pentru că trebuie, o ai pentru că îți este dat să o trăiești, pentru că nimic nu e întâmplător, pentru că totul, absolut totul se întâmplă cu un motiv, ni se întâmplă cu un motiv, și fiecare întâmplare nimerită in viața noastră este pentru a ne învăța ceva, pentru a ne ajuta sa progresăm, să ne dezvoltăm individual, așa cum și iubirea este de mai multe feluri și sunt multe iubiri, din fiecare învățăm cate ceva, una singură este aceea unica, restul sunt menite să ne învețe să iubim și alții să învețe să iubească!

    RăspundețiȘtergere