Blog premiat

duminică, 29 decembrie 2013

Bilantul anului 2013


      Azi e ziua cand am facut un bilant pentru sfarsit de an, culmea e ca nu mi-a dat in minus ci in plus, cu toate ca au fost multe lucruri pe care mi le-am dorit in acest an si din pacate nu s-au implinit, dar ele au fost inlocuite de altele pe care nu mi le-am programat dar au aparut ca o compensatie....astfel ca mi-a dat in plus cand am tras linia si am socotit! Toate cele intamplate au concurat in implinirea mea, adica m-am regasit pe mine si mai mult decat orice mi-am gasit echilibrul, am scapat de anumite angoase pe care le aveam in anul trecut, am devenit mai puternica si am reusit sa ma scutur de tot ce era  nociv pentru mine, acum astept cuminte sa vad ce-mi aduce noul an, dar sunt convinsa ca o sa fie un an bun pentru mine!
    Pot sa spun ca am avut placerea in acest an sa cunosc persoane extraordinare, persoane care mi-au deschis mintea si care mi-au aratat ca,  gandul " hai ca merge si asa..." nu prea e bun ca tehnica intr-o relatie, daca ceva nu functioneaza de la inceput pe placul tau, nu merita sa te implici, oamenii oricum nu se schimba iar nimicurile pe care le treci cu vederea, mai devreme sau mai tarziu se transforma in frustrari deci categoric NU voi mai tolera nimic!De ce spun asta? logic, oamenii te trateaza asa cum le permiti tu sa te trateze...imi plac vorbele frumoase, stiti si voi cat de  rasfatata ma simt atunci cand primesc asa ceva, dar, am ajuns sa ma conving pe propria piele ca vorbe frumoase poate spune oricine dar ideea e ca mai trebuie si sa creada in ce spune, sa devina in final fapte...ca altfel la ce bun?Am invatat deci ca trebuie sa fiu foarte atenta la oamenii care-mi vorbesc frumos, sa nu ma las pacalita de dulceata vorbelor lor!
    Daaa, am mai invatat ceva, ca trecutul trebuie sa ramana acolo-  departe, nu intamplator se numeste asa, adica TRECUT, altfel nu las loc prezentului sa-si faca simtita aparitia, vorba bunei mele prietene, Camelia Andrei - nu te lasa sufocata de  amintiri, nu le duce mai departe, traieste prezentul, bucura-te fetito( hahahaha!!! ea asa ma vede...) de viata !!! Oricum din toate experientele avute am avut de invatat, deci una peste alta, a fost un an de incercari, am adunat un bagaj mare cu bune si rele, dar, stiti cum se spune- cele bune sa se adune cele rele sa se spele!Va doresc petrecere frumoasa, sa fiti  fericiti cum stiti voi mai bine, cumpana dintre ani s-o petreceti langa cei dragi voua, iar daca nu sunt aproape de voi, sa nu fiti suparati, distantele cele mai mari nu sunt cele geografice, ci cele de la inima la inima, degeaba esti AICI daca el este ACOLO, si ce e si mai grav este ca suntem la distanta unii de altii de acel TE IUBESC, spus cu sinceritate  celui, celei dragi!
     Asadar, acum in prag de an nou, de nou inceput sa va urez tuturor un an excelent, un an cu sanatate si plin de mai bine...!
     Apropos, nu-mi mai place Revelionul deloc de cand a murit sotul meu, dar anul acesta fiind in  vizita la Camelia in Italia, voi petrece noaptea dintre ani la un restaurant de lux din  Imola, gandul meu insa va fi si la voi, voi inchina un pahar la miez de noapte si voi spune - La multi ani dragi prieteni oriunde v-ati afla!

marți, 24 decembrie 2013

Craciun fericit!

   
         Buna dimineata la Mos Ajun !
 Craciunul e sarbatoarea mea de suflet! Ma face sa ma gandesc la toti cei care mi-au daruit cate putin din sufletul lor, la toti cei care mi-au fost aproape....la ziua in care Cel de sus mi-a daruit-o pe Bianca-Larisa, fiica mea, caruia ii doresc sa aiba parte de tot ce si-a dorit pana acum si nu avut parte....sa fie iubita si rasfatata , atat ea cat si sora ei Roxana- Diana, sunt lumina ochilor mei, le iubesc mult si chiar daca acum sunt departe de ele, in suflet imi sunt aproape! Sarbatoarea Craciunului dragele mele sa va gaseasca impreuna cu cei dragi in liniste, bucurie in suflet si in casa , cu povesti de neuitat,zambete si daruri din dragoste .
     Colegilor de radio le doresc bucurii infinite... In Sfanta noapte de Craciun, atunci cand va veti aduna cu totii in jurul mesei mari, imbelsugate, Bunul Iisus sa va strecoare in suflet caldura, iubirea si puterea de a trece peste tot ce este rau in lumea asta. Fie ca in putinele zile ce au mai ramas din an sa puteti umple cu bucurie si fericire sufletele semenilor vostri. Sarbatori implinite si fericite!
    Bloggerilor care imi trec pragul si celor care si eu le bat la usa... sa aiba in continuare multa inspiratie, sa fie un an bogat in realizari pe toate planurile!...veselie, prosperitate si sanatate din plin!
Prietenilor de pe Facebook  multe momente deosebite, Craciunul sa va invaluie in magia sperantei, sa va umple viata cu bucurii soare si impliniri!
    Craciun fericit! La multi ani!!!

marți, 17 decembrie 2013

Multumesc prieteni dragi!


     De fiecare data la sfarsit de an simt nevoia sa spun multumesc , multumesc celor care m-au suportat asa cum sunt eu cu bune si cu rele, cu toane cu zambete dar si cu lacrimi, ca doar oameni suntem, mai trecem si prin astfel de momente. Multumesc  pentru constanta  emotionala, pentru gandurile voastre frumoase care m-au ajutat sa pot merge mai departe in momentele mele de declin, am putut astfel sa incerc sa vad fata frumoasa  a vietii si sa inteleg ce inseamna de fapt prietenia...dar  si iubirea. Vreau sa multumesc colegilor de la Radio Papucel cu care am impartit un an plin de emotii dar si de realizari profesionale, sa le cer iertare daca cumva am ranit pe cineva prin cuvinte sau prin textele mele de pe blog, a fost un mod de a refula, poate pe unii dintre voi nu v-am inteles, sau poate voi nu  v-ati straduit suficient de mult sa ma cunoasteti,cei care insa au avut rabdare cu mine  cred ca au ramas cu lucruri bune, pentru ca uneori nu poti pastra echilibrul si vrand nevrand dai curs reactiunii....poate am recurs si la gesturi care nu ma caracterizeaza, dar a fost noul meu mod de aparare in fata vorbelor grele pe care le-am auzit...cer iertare chiar si celor care dintr-un motiv sau altul au crezut ca nu sunt omul care sunt si au facut tot ce le-a stat in putinta sa ma raneasca!...le doresc acum la sfarsit de an sa-si gaseasca linistea, poate au nevoie mai mult de ea decat mine (fiind atat de nelinistiti..) prietenelor mele dragi, Camelia Andrei, Carmen Ion, Mara Toader si lista ar putea continua(sa ma ierte celelalte ca nu le-am amintit...) le doresc un An Nou plin de bucurii, fericire , liniste sufleteasca si dragoste fara limita, pentru ca iubirea este  singurul lucru care conteaza cu adevarat, singurul care le implineste pe toate, nu pot sa ma declar un om cu adevarat  intreg si fericit, mi-a cam lipsit iubirea in 2013, dar nadajduiesc ca in anul care vine voi fi mai norocoasa! Sa aveti parte de multe zambete dragi prieteni, sa fiti pretuiti asa cum meritati, dar sa ramana  cei dragi alaturi de voi  pentru ca nimic  nu doare mai tare decat sa se rupa de tine un prieten, un om sau persoana iubita. Sa aveti parte de mult senin si iubire nesfarsita! Sarbatori fericite!



vineri, 13 decembrie 2013

Pentru barbati romantici si nu prea....


   Vorbeam azi cu prietena mea Camelia Andrei, despre barbatii romantici, asta pentru ca tocmai ne uitasem la un film pe HBO ,... hmmm! o sa spuneti, lasati voi filmele, realitatea e alta, pai, dragilor o fi, dar la o adica fictiunea porneste tot din realitate, acolo isi are sorgintea, ca atare de ce nu ne-am dori sa intalnim si noi acei barbati,care nu neaparat prin fapte iesite din comun ne pot fermeca ci prin  dragalasenia lor si mai ales prin ceea ce ne spun si ne scriu...prin autenticitatea lor, prin felul in care reusesc sa ne gingaseasca sufletul!( desi, nah...eu am avut parte de un astfel de barbat in urma cu ceva ani...n-ar trebui sa fiu neincrezatoare, nu le-a pierit samanta... ;) )
     Stiu ca nu intotdeauna mintea, chimia si  sufletul se intalnesc pe aceeasi "plaja"nu ai tot timpul  acea spontaneetate incat sa poti sadi in sufletul femeii emotia aceea aparte care face o femeie sa se simta frumoasa, frumoasa pentru ca el stie sa-i spuna asta, pentru ca ziua noastra se poate "misca" cum se misca buzele  lor...pot sa ne faca luminoase, radioase, increzatoare in noi si lista ar putea continua...
     Sigur asteptarile noastre in ceea ce priveste atitudinea romantica a barbatilor e diferita, poate  eu vad lucrurile altfel decat alte  semene d'ale mele..ma rog, sa fii romantic nu inseamna sa fii o fire slaba, sau sa te iei dupa clisee  din filme ci sa tii cont de gesturile simple din viata de zi cu zi, care ar putea  multumi iubita, partenera...unii din ei chiar reusesc sa faca asta fara sa-si dea seama! sunt atatea gesturi la indemana fiecaruia, nu trebuie facute gesturi eroice...
     Ca sa reusiti sa ne cuceriti dragi barbati nu uitati "tributul" care trebuie sa-l platiti, nu e  mare, e pe masura fiecaruia dintre voi, nu e greu sa spui cuiva ce simti cu adevarat, nu e greu sa sa fii romantic, nu va pierdeti din putere si nici din consideratie, dimpotriva!Sunt de acord ca nu toti ne-am nascut cu simtul romantismului dezvoltat ,dar pentru a evolua trebuie sa ne dezvoltam, iar pentru a ne dezvolta trebuie sa invatam.Si pentru orice dorim sa facem in viata trebuie “SA VREM”!Asa ca cei corigenti la romantism se complac in aceasta situatie si nu vor(din anumite motive de ei stiute) sa invete ca sa treaca acest examen...treaba lor! dar corigentele  duc la repetentie, anii trec si s-ar putea sa se ajunga la regrete! ;)
     E bine insa sa stie toti barbatii ca  desi  se spune ca femeile sunt mai daruite si  mai rafinate,  ca eternul feminin duce lumea mai departe,  nimic de zic...asa o fi...dar daca reusim asta se datoreaza  mult voua, doar alaturi de voi ne simtim implinite, tandretea voastra ne duce  spre fericire!
     Pentru cei care reusesc acest lucru - jos palaria! tot respectul si consideratia mea!

miercuri, 11 decembrie 2013

Fac ce imi doresc si imi doresc ce fac!


    Cam asa se pronunta Chinezu in articolul de azi ...si ma gandeam ca e foarte frumos sa faci ce-ti doresti dar mai cu seama sa-ti doresti asta!...e un joc de cuvinte  intelepte zic eu!

  Poate multi ar trebui sa urmam exemplu, gandindu-ne ca viata asta e prea scurta, ca sa nu facem exact ce vrem...apropos, nu e singurul care spune asta mai vine si Keo sa ne sugereze cam aceleasi lucruri in piesa lui http://www.youtube.com/watch?v=sAW9qf3VHlk -  FAC CE VREAU!
   Ideea e ca nu toti putem face exact ce vrem, vremurile sunt asa cum sunt si chiar daca dorintele noastre ar fi extrem de  motivate, nu tot timpul ne iese cum vrem...dar, asta ma duce cu gandul la perioada copilariei cand  mai reuseam sa facem ce vrem chiar daca o mai luam pe coaja din cand in cand...;) Frumoase vremuri...
   Voi dragilor, faceti ce vreti? sau doar ......cum puteti? Eu sincera sa fiu mi-as dori sa pot sa fac ce vreau!...deocamdata pot sa fac ce vreau cu inima mea, ca de restu' nu ma pot lauda prea mult! ;)

duminică, 8 decembrie 2013

De ce imi iubesc viata?

 
  
       Bucuria Craciunului o avem fiecare din noi, ..chiar daca in timp ea se estompeaza, mai cu seama cand ai pierdut pe cineva drag...parca de sarbatori ii simti lipsa mai crunt ca niciodata, tocmai de aceea simti nevoia sa te duci departe, departe, sa uiti ca odata ai fost extrem de fericit/a...reminderul de iubire, este mai puternic acum, pentru ca de sarbatorile Craciunului toti oamenii trebuie sa fie bucurosi de Vestea cea Mare...simtim nevoia sa resuscitam, sa traim cu bucurie  tot ce ne este dat!....Magia Craciunului  parca ne face mai  buni, mai frumosi, mai speciali.
    De Craciun fiecare isi doreste cate ceva...sau mai bine spus asteapta sa primeasca ceva, eu una nu-mi doresc nimic special, vreau doar ca El sa nu-mi ia nimic din tot ce am...sunt foarte multumita de viata pe care o am! Am doua fete grozave si nu spun asta ca sa ma laud, o spun pentru ca  ele chiar asa sunt, averea mea, sufletul meu, sunt tare mandra de ele, sunt rasfatata cum nu se poate mai bine, nu trece o zi sa nu stim ceva una despre cealalta si ma intreb atunci ce mi-as putea dori mai mult?
   De un timp incoace imi petrec sarbatorile de iarna cu buna mea prietena Camelia Andrei, ea este sora mea,...sora pe care am dorit-o toata viata, dar pe care El mi-a scos-o in cale abia in urma cu 6 ani ( ca sa vezi cum trece timpul... nu pot sa cred!)...ca atare, nu-mi lipseste nimic! sunt convinsa ca va fi un Craciun de neuitat...stiti cum se spune in cantecul de mai jos ? “Ofera-i cuiva acel Craciun pe care nu-l va uita niciodata”..sa aveti fiecare dintre voi un astfel de Craciun, de neuitat! un Craciun de poveste! un Craciun cu iubire si  liniste sufleteasca!...si un "urs "daca se poate care sa va pazeasca ca si cel din videoclip ;)
http://www.youtube.com/watch?v=XqWig2WARb0

vineri, 6 decembrie 2013

A venit Mos Nicolae...

       Se intampla in viata sa mai scapam haturile, sa o luam pe un drum mai intortocheat, oricat de echilibrat ai fi, simti la un moment dat ca nu mai poti gestiona cum se cuvine momentul....poti fi victima unei invidii, sau poti fi victima unui accident si lista ar putea continua, uite asa dintr-o data viata ta se poate face tandari....oameni cu ganduri nu chiar  bune apar in calea ta, incerci sa-i ocolesti, dar te intersectezi vrand-nevrand cu ei...si ce-i de facut?
      Unii spun ca orice lucru are asupra noastra puterea pe care i-o dam noi, dar ce te faci cand atragi , sau ma rog empatizezi cu astfel de oameni si tu simti in continuare nevoia sa fii bun?Cred ca cei 7 ani de acasa ne definesc intreaga existenta, uneori insa simti cu tot arsenalul pastrat de la mama ca nu mai poti si apare nevoia de refulare... vorba unei foste colege de radio"se duce dracului toata educatia de la mama"cazi intr-o maladie sufleteasca fara leac...Ideea e ca ca esti supusa unei tracasari cu consum de energie, poate ati trecut si voi prin astfel de momente , nu va este straina starea, aseara insa cred ca am pus capac la tot ce a fost malefic si  sper sa ramana asa!...sa mearga drumul neinfranat, sa ma bucur de tot ce-i frumos si bun la cote maxime, ca la urma urmei ne trebuie asa putin sa fim fericiti, vreau sa-mi ocup mintea cu lucruri frumoase, cu indeplinirea viselor mele, pot si sunt in stare sa le implinesc daca am liniste sufleteasca, niciodata nu m-am plans ca nu pot...  am cerut ajutor doar atunci cand  am simtit ca o problema ma depaseste, cazurile le pot numara pe degete, pentru ca eu stiu ca atunci cand vrei ceva chiar poti, chiar iti iese...norocul imi vine tocmai din puterea de a nu renunta, de a merge mai departe chiar si atunci cand nu toate sunt asa cum ar trebui...nu  obosesc si nu  renunt la visele mele, vreau sa ajung sa-mi vad "visul cu ochii" vorba lui Alecsandri.
     Oameni frumosi din viata mea, hai sa fim mai departe asa cum visam, mai buni , mai curati, mai liberi in gandire, sa nu tinem dupa usa frumosul din noi, sa nu ne irosim plangandu-ne de mila!E luna darurilor, cred ca si cele de suflet e bine sa le oferim  cu aceeasi generozitate, fara parcimonie, Craciunul inseamna regasirea linistii, a sentimentelor care poate le mai pierdem de-a lungul anului, intelegerea, recunostinta, bunatatea si iubirea ...hai sa iertam ca sa putem fi la randul nostru iertati! La mine Mosul a sosit, e plin sufletul de lumina sunt alaturi de buna mea prietena Camelia Andrei, si nu pot decat sa spun ca sunt fericita cu tot ce mi-e dat sa traiesc!