Blog premiat

luni, 1 august 2011

Fantome, spirite ratacite ,mistere...

   Citeam aseara pe internet despre spirite care bantuiesc, spirite care nu-si gasesc linistea pe lumea cealalta,nu-si gasesc locul  nici in iad nici in rai, ba chiar in descrierea  facuta de Vocea - de - departe in articolul ei, am simtit un suflu rece, care parca mi-a trecut pe langa ureche, mi-am zis...ia sa vedem noi cum stam la capitolul  "fantome" ca poate multi dintre voi v-ati  confruntat cu astfel de probleme.
 Am inteles ca o  fantoma este in mod popular considerata o aparitie, in general a unei persoane moarte sau a unui animal. O astfel de aparitie ar putea veni pentru a-i avertiza pe cei vii de probleme ce urmeaza sa apara in vietile lor, unele fantome insa apar de mai multe ori in acelsi loc,adica in casele in care au trait, bantuie camera in care au fost omoriti, ba poate chiar si toata casa...cand sunt simtite, oamenii spun ca brusc simt o scadere de temperatura, halucinatie sau adevar, greu de spus pentru ca nici religia si nici rationalismul nu au reusit  sa demoleze prezumtia ca anumite locuri pot fi bantuite...iar literatura greaca si romana e  plina de  prezentari ale aparitiei lor..
  Eu am gasit pe net cateva aparitii ciudate de fantome:
"Chipurile Belmez
Profesorul Bender a fost si el unul dintre investigatorii incapabili sa rezolve misterul chipurilor care apareau in podeaua casei familiei Pereira, din Belmez, Spania. Totusi, este convins ca nu e vorba de o pacaleala. S-au facut diverse experimente, chipurile au fost fotografiate, televizate, privite de siruri intregi de curiosi. Toata podeaua a fost sapata – s-au dezgropat oase umane si doua schelete fara cap. Chipurile au reaparut in podea, chiar si dupa ce trupurile au fost inmormantate crestineste. Echipamentul de inregistrare a surprins strigate chinuite printre care se auzeau cuvintele “Dreptate!”, “Doare!” si “Vreau sa ies!”. In 2004, casa a fost vanduta. Starea actuala a chipurilor este necunoscuta.
Casa misterioasa a familiei Winchester
La sfarsitul secolului al XIX-lea, doamna Sarah Pardee Winchester a avut parte de doua mosteniri – o avere din partea firmei Winchester, producatoare de pusti, si o constiinta incarcata. Dupa ce i-a murit sotul, un medium i-a spus ca sufletele celor ucisi cu acele pusti nu-si gasesc odihna. Singurul remediu ar fi sa construiasca o casa care sa nu fie niciodata terminata. In 1884, ea a cumparat o ferma in San Jose si a angajat echipe de muncitori care au lucrat zi de zi dupa planurile doamnei Winchester, pana cand aceasta a incetat din viata – zi de zi, timp de 38 de ani. Ei au realizat un conac enorm si excentric, cu 160 de camere, 40 de scari interioare (unele ducand… nicaieri), 1.257 de ferestre si 467 de usi (unele deschizandu-se catre pereti). Nu se stie sigur daca cladirea este bantuita, desi Sarah a fost convinsa ca asa era, si deseori vorbea cu stafiile."
  Am gasit si pe  blogul Vocii-de-departe, un articol, asa cum v-am amintit mai sus despre o casa bantuita din Paris il voi da copy paste aici pentru ca pe mine chiar m-a pus pe ganduri:

"...Are şi Parisul, ca toate oraşele, casele lui bântuite. Cea mai cunoscută şi mai sumbră pare a fi cea de pe Avenue Frochot, la nr 1. E o casă cu ghinion, spun muncitorii care au lucrat la renovarea ei. Unul dintre ei credea că şeful lor se plimba pe acolo, deşi în momentul acela în casă nu erau decât el şi colegul lui, nimeni altcineva.
       Casa datează din prima jumătate a sec. 19 şi are o solemnitate interioară lugubră, de catedrală, datorită ogivelor şi mobilelor grele. Stilul e neogotic, sumbru, apăsător. Casa e construită prin anii 1830, iar prin 1860 e cumpărată de mai mulţi proprietari, dintre care unul e directorul de la Folies Bergeres, la începutul veacului 20.
      După alţi 70 de ani, casa e cumpărată de un proprietar fără moştenitori. Toată averea lui, inclusiv casa, revine unei servitoare. Într-o zi, aceasta e găsită asasinată pe scară, în mod sălbatic, cu vergeaua de răscolit jarul din şemineu. De atunci, construcţia e încuiată. Asasinul nu va fi găsit niciodată.
     La sfârşitul anilor '70, e achiziţionată de Sylvie Vartan, care nu va locui însă aici. I se pare sumbră şi apăsătoare, spun unii. În plus e cadoul de despărţire de Johnny Halliday şi îi trezeşte amintiri triste. Cântăreaţa vinde casa unui jurnalist-cronicar de teatru parizian, Matthieu Galley, care notează în jurnal că are impresia că şi-a cumpărat un mormânt gotic. Premoniţie ?
      Jurnalistul moare 8 ani mai târziu, în mod bizar, de aceeaşi boală ca şi primul proprietar al casei, boala Charcot, aceeaşi care-l chinuieşte şi pe celebrul Stephen Hawking.
     ...Prin anii '80, muncitorii lui Patrick de Lauriere, excentricul bogătaş pasionat de maşini de epocă, muzee, relicve şi fantastic, au auzit de aceste legende sumbre. Proprietarul nu spune nimic, dar zvonurile circulă prin cartier. Muncitorii refuză să rămână peste noapte în această casă. Unul a simţit un suflu rece în ceaţă, altul a auzit paşi la etaj, deşi nu era nimeni. Un altul a auzit servitoarea gemând sub scară. Din când în când pe perete apar zgârieturile provocate de sicriul lui Matthieu Galley...
      Patrick de Lauriere spune că, pentru a face pe plac oamenilor, a chemat un preot pentru o exorcizare. Totuşi, el n-a locuit prea mult acolo, fiindcă a achiziţionat casa pentru concerte şi recepţii, concurând cu Jack Nicholson, care şi-ar fi dorit-o de asemenea. În 2010, Patrick de Lauriere moare din cauza unui cancer de durată, după un sejur în casa de tristă celebritate deja, lăsându-şi cunoscuţii şi rudele să se întrebe dacă e sau nu o boală datorată hazardului..."
  Cat este halucinatie, cat este adevar, poate nu vom sti niciodata! oricum intamplarile de mai sus  sunt ciudate, poate ciudatenii de felul acesta ai trait si voi, eu am simtit prezenta cuiva plecat Dincolo de cateva ori...dar despre acest lucru in emisiunea mea de azi, 1 august 2011 ,  la ora 18...pana atunci astept parerile voastre, intrebarea mea  este:
  Credeti  ca exista  fantome,  spirite ratacite care nu-si gasesc linistea, aveti  intamplari  traite de voi sau de cunostinte de-ale voastre???sau ele sunt doar intruchipari ale raului care incearca sa ne atraga in capcana?

Sursa foto:
http://www.descopera.ro/dnews/4097951-s-au-votat-cele-mai-reusite-cinci-imagini-cu-fantome-din-lume

8 comentarii:

  1. Goana după fantome, dacă o putem numi aşa – alimentată şi de literatura şi filmele dedicate subiectului- a dus la alcătuirea unui top al celor mai bântuite locuri din lume. Potrivit site-ului paranormal.about.com, prima poziţie în terifiantul clasament e ocupată de Parohia Borley, din Essex –Anglia. Legenda spune că prin 1920, o măicuţă de aici s-a îndrăgostit de un călugar de la mănăstirea Borley, iar cei doi au încercat să fugă împreună, renunţând la straiele monahale. În cele din urmă, el a fost executat, iar ea a sfârşit zidită în pereţii aşezământului. De atunci, continuă să bântuie parohia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fantomele si spiritele, din punctul meu de vedere, nu sunt acelasi lucru. Fantoma e aia rea, care bantuie si etc. Spiritul e mai mult... metaforic. Nu e chiar o fantoma, dar de exemplu, pot spune ca spiritul lui x care e in casa mea m-a protejat. Pentru mine, spiritul e asa... pe o suprafata larga, nu ii pot vedea forma, e ca o forta. Ce aberatii, doamne:)). Probabil ca sunt acelasi lucru, dar ma rog.
    De exemplu, pot spune ca spiritele strabunicilor mei sunt in casa bunicilor (ca aici au locuit. si in casa asta ma aflu si eu acum) si nu ma sperie, mi se pare ca protejeaza casa de rele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit o povestioara interesanta undeva...
    Un taximetrist ,seara tarziu ia o comanda. O domnisoara tanara il roaga pur si simplu sa se plimbe , nu conteaza unde si sa nu isi faca probleme in legatura cu banii. La sfarsit fata ii spune ca nu are bani dar ii da o adresa unde ii spune ca il va intalni pe sotul ei si sa ii dea factura si ii va plati el . Taximetristul vede ca fata e abatuta si o lasa sa plece insa in speranta ca isi va recupera banii merge la adresa si ii spune barbatului ca l-a trimis sotia . Barbatul ii spune ca sotia a murit si ca nu se poate . Ii cere o descriere completa taximetristului. Acesta ii spune exact tot si precizeaza si de o batista alba pe care o tinea in mana . Sotul stia ca atunci cand a fost inmormantata sotia lui avea pe piept o batista alba .
    S-a dus sotul si a deschis sicriul sotiei si aceasta avea batista in mana mototoli.
    Cat adevar,cata fantezie...cine poate stii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina - Negresti1 august 2011 la 11:07

    Probabil fiecare dintre noi a auzit o poveste despre fantome si locuri care sunt bantuite. Majoritatea cladirilor vechi au cate o poveste legata de fantome, unele sunt doar pentru a face publicitate altele totusi au si un sambure de adevar la origine. Exista multe persoane care neaga cu vehementa existenta unor astfel de lucruri, desi in ultimul timp tehnologia tot mai sofisticata a surprins chiar si in imagini diverse forme, zgomote, voci. O statistica ne arata ca aceste prezente inexplicabile au de regula loc in cladiri vechi in care s-au intamplat diverse tragedii.
    Cei care se pare ca au plecat inainte de vreme din aceasta lume si nu au fost pregatiti pentru aceasta ,se intorc pentru a rezolva anumite lucruri. Aceasta ar fi una din explicatii. O alta explicatie ar fi aceea ca se afla undeva intre ,, lumi'' dar nu sunt constienti de acest lucru. O explicatie exacta nu putem avea, insa de-a lungul timpului cateva intamplari cu fantome au primit si un ,, raspuns'' in ceea ce priveste scopul lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristina- Negresti,o sa-ti spun ceva...Este foarte important daca ne intalnim cu astfel de fenomen sa cautam o solutie cu ajutorul bisericii. Sunt situatii cand astfel de fenomene au o alta sursa, iar rezolvarea unei astfel de probleme nu este foarte simpla. Un obicei destul de vechi in a sfinti locul in care locuiesti periodic are ca scop pastrarea la distanta a tot ceea ce nu isi are locul in lumea aceasta.
    Si eu am sfintit casa, dupa moartea sotului meu...

    RăspundețiȘtergere
  6. Stii? Interesanta treaba asta cu fantomele ! M-am gandit mereu la ...cine e mai periculoasa ?! Fantoma sau o persoana in ...carne si oase !? Si am ajuns la concluzia ca cea de-a doua e de mii de ori mai periculoasa ! Pana la urma ...o fantoma poate fi si ...draguta...dar o persoana te "atinge" in mod real...iar rautatea ei te poate "rasturna" mai ceva ca o ...fantoma!

    Deci...concluzia? Pai fantomele vin si pleaca ...isi fac ele "treaba" si se duc de unde vin...asta ...daca ele si exista!?

    Dar stii ceva?Cunosc eu o ......Phantoma ...care imi e foarte draga!!!

    Deci...Phantomele sunt ...prietenele mele!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vă invit puternic să citiți un articol ce face referire la experiențele simulate cu fantome și spirite cât și alte răspunsuri despre spirite și fantome.

    Bucuria lui Satan, fantome și spirite

    RăspundețiȘtergere
  8. Vă invit puternic să citiți un articol ce face referire la experiențele simulate cu fantome și spirite cât și alte răspunsuri despre spirite și fantome.

    Bucuria lui Satan, fantome și spirite

    RăspundețiȘtergere